V týchto dňoch si už na mnohých miestach užívame zber a ochutnávku našej bohatej úrody paradajok a paprík. Keďže tieto plodiny patria medzi tie najobľúbenejšie, nielen vďaka svojej nezameniteľnej chuti, ale aj pre ich bohaté využitie, občas sa na nich môže objaviť neželaný problém. Či ste už ostrieľaný pestovateľ alebo pestovateľ začiatočník, dobré je mať na mysli základné pravidlo: PREVENCIOU NIČ NEPOKAZÍTE.
Teraz ale k problému, na ktorý dostávame v poslednom období množstvo dotazov. Spoločným prvkom je ČERNANIE PLODOV. Dôvodov prečo sa to deje môže byť niekoľko, no najčastejším je jednoznačne nedostatok VÁPNIKA .
Ako teda vyriešiť problém s nedostatkom vápnika?
Ak počas dozrievania spozorujete, že plody paradajok začínajú černať, či špičky paprík začínajú pomaličky hniť, netreba čakať. Ideálne je dodať plodom čo najskôr dávku vápnika, na ktorého nedostatok sú paradajky a papriky veľmi citlivé. Keďže je potrebné zareagovať veľmi rýchlo, ideálnou voľbou je použitie vápnika v špeciálnej a rýchlo prijateľnej forme. Práve takúto zložku nájdete v balení KRISTALON Zdravá paradajka a paprika, ktorý okrem hnojivovej zložky obsahuje aj unikátnu zložku AKTÍVNY VÁPNIK.
Využitím jediného produktu tak dokážete rastliny vyživiť a zároveň im dodať potrebnú dávku vápnika, ktorý obmedzí černanie paradajok a hnilobu špičiek paprík.
Videonávod
Pridať komentár